Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním cookies (viz Podmínky používání). Cookies jsou nutné pro fungování webu. Rozumím

První Conscious Club v Praze

img 01. Duben 2015

Každý ví, kde je kino Lucerna. Je skoro tak známé, jako slavný Karlův most. A přímo na Václavském náměstí v srdci Prahy. Bylo to příhodné místo pro představení Conscious Clubu, který zavedli v Austrálii moji kolegové Tim brown a Garry Gorrow. Klub je sjednocení lidí se společným zájmem. Náš společný zájem byla touha žít život bohatším způsobem, s větším vědomím, přátelskostí, soucítěním a štěstím.

Večer začíná...

Přišlo o něco méně než 100 lidí a v Kavárně Lucerna byla připravena zdravá lehká večeře. Přišlo mnoho meditujících, které jsem učil v mých kurzech v posledních letech v Praze. Ale přišli I další, které se znali z jógy, tance, kurzu vegetariásnkého vaření, alchymie, budhistických kurzů a další. Byly tu známé tváře I překvapivá setkání starých známých. Historická atmosféra kavárny dodala pocit bezpečí a od stolů se ozýval smích.

V 19:00 jsme se přesunuli do kinosálu, kde historie a tradice zklidnila každého, kdo se usadil na pohodlná sedadla. Vše bylo nové a plné překvapení. Nikdo přesně nevěděl, jak se bude večer odvíjet a jediné, co zbývalo, bylo udělat krok do neznáma a pomoci vytvořit nový a hezčí svět. To je to, co by měl Conscious Club vytvářet: lepší osvícenější společnost, které na věcech více záleží.

Krátké promo video 


Film, hudba, tanec

Po uvítání od Tomáše Reinbergra (z Védského centra – organizátora Conscious Clubu), představila Jana Návratová její krátký film Moving Prague. Sice natočený černobíle, přesto byl tento film plný barev a příchutí známých pražských míst a tanečníci skvěle vyjádřili náladu jednotlivých zákoutí. Každý, s kým jsem mluvil, řekl, že byl filmem dojat a rozesmutněn tím, že skončil tak brzy. Ještě před koncem filmu začala na pódiu Zabelov Group svůj concert navázáním na filmovou melodii.

Zvláštní mix harmoniky, zpěvu, bicích a elektronické hudby zahltil mysl, zatímco Markéta Jandová (z filmu Moving Prague) uchvátila oči jejím iprovizačním tancem do nálad hudby v duchu: ticho je základ aktivity.

Proč je dobré dělat to spolu?

Nyní jsem vstoupil na podium já a s Tomášovým překladem jsem vedl účastníky do prožitku skupinové meditace. Mnozí zúčastnění zažili meditaci poprvé a zbytek z nás si prostě užil tu báječnou dynamiku meditace ve velké skupině. Po meditaci jsem promluvil o Védském pohledu na vědomí. Pokud něco prožíváme společně, jde vždy o hlubší prožitek, ať už posloucháme hudbu, sledujeme fotbal nebo milujeme. Když umožníme mysli, aby se zklidnila a meditujeme ve skupině, vždy jdeme hlouběji. Zklidníme vlny v kolektivním vědomí a umožníme si tak zažít ocean čistého vědomí. Zde zažijeme blaženost, neboli radost jako naší přirozenost, jako střed toho, kdo opravdu jsme. Jak zažíváme sami sebe čím dál více jako oceán, hra vln na povrchu (každodenní život) nás už tolik nerozhazuje, I když stále vidíme vzorce jejich hry.


Poté jsme se vrátili do kavárny abychom se pobavili s ostatními a třeba I potkali někoho nového.

Pro vás všechny, kteří jste se zúčastnili, moc bychom ocenili vaši zpětnou vazbu. Co se vám líbilo a co ne? Co byste rádi příště?

Tomáš a já bychom rádi pořádali Conscious Club každé 2 měsíce. S novými filmy, hudbou, mluvčími, vždy se skupinovou meditací. Cílem je inspirovat se a povznést se, abychom žili dobrý život a dělili se o něj prostřednictvím přátelství, soucitu a radosti.

Tim Mitchell - Učitel Védské meditace, jógy a ajurvédy

Dlouhé video

Líbil se Vám článek? Doporučte ho ostatním.

Napište komentář k článku

Vypsané kurzy

neděle 2. 6. - čtvrtek 6. 6. 2024 Kurz meditace

neděle 15. 9. - středa 18. 9. 2024 Kurz meditace

neděle 3. 11. - středa 6. 11. 2024 Kurz meditace

neděle 8. 12. - středa 11. 12. 2024 Kurz meditace

Chci si objednat kurz
Partneři: