Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním cookies (viz Podmínky používání). Cookies jsou nutné pro fungování webu. Rozumím

Jak vzniklo Védské centrum?

img 13. Duben 2015

Začalo to v roce 2012. Mě a mojí ženě doporučila jakousi Védskou meditaci maminka mojí ženy. Ani jsme se nezúčastnili úvodní přednášky, šli jsme rovnou na kurz. Tim mi byl hned sympatický, ale to hlavní pro mě přišlo po první dvacetiminutové meditaci. Hned jsem cítil, že tohle něco dělá. Ten klid během druhé poloviny meditace a ta energie po jejím dokončení. Wow, tak tohle budu dělat.

Fascinace z meditace

Od té doby medituju dvakrát denně a pocítil jsem na vlastní kůži spoustu přínosů této neuvěřitelné techniky. Zlepšilo se mi usínání večer, žena naopak přestala usínat přes den. Zlepšilo se mi zažívání a celkově klesla nemocnost. Postupně jsem pocítil jasnější mysl a lepší soustředění a více energie. Začali na mě lépe reagovat zaměstnanci a začalo se lépe dařit i v práci. Co je ale nejdůležitější, cítil jsem větší a větší spokojenost, kterou jsem dříve neměl i přesto, že jsem byl úspěšný.

Začal jsem pravidelně chodit na Timovy přednášky a hltal informace o unikátním Védském pohledu na svět. Přečetl jsem vše možné, ať už s Védskou tématikou, tak o meditacích, zdraví, Ajurvédě atd.. Moje fascinace meditací dál trvá.

Inspirace šířit meditaci

Na začátku roku 2014 mi v hlavě uzrál nápad pomoci šířit Védskou meditaci dále. Už tak jsem za dobu mého meditování přivedl k této technice více než 20 lidí. Zastavil jsem se a popřemýšlel, co v životě chci dál dělat. Čím můžu být pro svět nejvíce užitečný? Jaké jsou moje dary? Uvědomil jsem si, že meditace je můj největší životní objev a téma, o kterém mluvím nejnadšeněji. Moje zájmy se za posledních pár let přesunuly od sportu a pokeru k meditaci a všemu spojenému s vědomím. Čím přispěju více společnosti? Když kvůli mně začne 10 lidí sportovat, nebo když začne 10 lidí meditovat? Odpověď byla jasná – meditovat. Člověk totiž získá neuvěřitelně přínosů nejen pro sebe, ale svým vyzařováním potom obohacuje celou společnost.

Vznik Védského centra

Tak jsem si sepsal koncept nové organizace, která by se pustila do rozšíření meditace mezi co nejvíce lidí. S Timem jsme začali nejdříve nablízko, poté i na dálku, dohadovat možnosti a koncept upravovat. Terezka Cíchová, která Timovi pomáhala s organizací v letech předchozích, se navíc blížila k dokončení výcviku, aby se mohla stát samostatnou učitelkou Védské meditaci. Okolnosti se ukázaly jako vstřícné pro vznik Védského centra. Začal jsem sepisovat podklady pro nový web a zadával ho skvělé firmě Webový servis. Práce na webu trvala půl roku, celá příprava projektu něco přes rok. Konečně v březnu 2015 začalo Védské centrum fungovat.

Cíle Védského centra

Naše cíle nejsou malé. Chceme rozšířit Védskou meditaci k široké veřejnosti. K co nejvíce lidem, kteří jí budou používat. Rádi bychom, aby veřejnost začala brát meditaci jako nástroj, který jí umožní žít plnějším životem, ne jako něco, co od aktivního moderního života odvádí. Chceme toho dosáhnout  především organizováním individuálních kurzů a šířením informací o Védské meditaci.

Chceme zkusit i firemní kurzy, protože na západě si už firmy uvědomily, že poté stoupne spokojenost i výkonnost zaměstnanců a následně i zisk firmy. Rádi bychom později poskytovali i kurzy zdarma znevýhodněným skupinám, lidem v nouzi, jako jsou bezdomovci, vězni, nemocní, postižení atd. Dalším cílem v budoucnu je naučit meditovat děti, protože poté se jejich mozek rozvine mnohem lépe a stanou se úspěšnými i spokojenými.

S vaší pomocí bychom mohli brzy získat pro meditaci 1% populace, což je zlomová hranice pro změnu celé populace. Je to vysoký cíl, pomůžete nám ho realizovat?

Tomáš Reinbergr – zakladatel Védského centra

Did you like the article? Recommend it to others.

Comments article

Archive

Next events

sun 21. 4. - wed 24. 4. 2024 Meditation course

sun 2. 6. - thu 6. 6. 2024 Meditation course

sun 15. 9. - wed 18. 9. 2024 Meditation course

sun 3. 11. - wed 6. 11. 2024 Meditation course

sun 8. 12. - wed 11. 12. 2024 Meditation course

Order lecture
Partners:

Another contacts:

Google+